RESPEKT TIM

http://www.respekttim.com    tim za uspehPonuda tehničko-tehnološke dokumentacije
Pored gotovih proizvoda, nudimo i prodaju kompletne teničko-tehnološke dokumentacije, do radioničkih crteža, za svaki od svojih proizvoda ponaosob.


Uzgoj ribe

Sa proizvodnjom opreme za intenzivni uzgor ribe počelo se još 1986. godine. Proizvodnja se odnosila pre svega na pastrmsku proizvodnju i to su bile prve sortir mašine različitih tipova i elevatori. Potrebe tržišta zahtevale su dalji razvoj opreme za podršku pastrmskom uzgoju i to automatskih hranicila, inkubacionih uređaja, ležnica. Naša oprema nalazi se instalirana na preko četrdesset ribnjaka od Knina do Varovskog jezera.

Još od 1991. godine se sve više okrećemo i proizvodnji opreme za uzgoj toplovodnih riba, ali ne zapostavlja se i dalje usavršavanje do tada osvojenih, kao i intenzivni razvoj novih proizvoda za pastrmsku proizvodnju. Intenzivni uzgoj kakav se sprovodim u Norveškoj, Engleskoj, Italiji i drugim zemljama Zapadne Erope podrazumeva kvalitetan rad sa ribom u svim fazama uzgoja: mrest, intenzivni rov, prerada i pakovanje, transport. Upravo na takvom iskustvu smo i zasnovali svoju proizvodnju i dalji razvoj u njoj. Do sada smo osvojili preko trideset različitih proizvoda, a u planu razvoja su i proizvodi vezani za mašine za preradu ribe i daljoj automatizaciji rada na ribnjacima.

Uz intenzivno snabdevanje i obogaćivanje vode kiseonikom, kvalitetne filtracije vode, dobre selekcije i izbacivanje subjektivnog faktora iz procesa hranjenja ribe, proizvodnju ribe na našim ribnjacima moguće je povećati 3 - 5 puta uz drastično smanjenje koeficijenta prirasta (utroška hrane po kilogramu proizvedene ribe).